blank

Obradović: U toku je izborna krađa

blank

Svuda gde opozicija nije imala svoje čuvare kutija veštački je povećavana izlaznost i glasanje za DA, što je posebno rađeno u selima i biračkim mestima gde su lažno glasali birači sa Kosova i Metohije kojih zapravo nije ni bilo, tvrdi Obradović

Lider Dveri, Boško Obradović, saopštio je da je Ustav Srbije 2006. godine donet sa 3,6 miliona glasova ZA, a da bi danas vlast Aleksandra Vučića da ga menja sa dva puta manje izašlih birača.

“Sa ukupnom izlaznošću ispod 30% birača jasno vidimo zašto je morao biti ukinut član Zakona o referendumu koji je obavezivao na izlaznost od preko 50% od ukupnog broja birača da bi referendum uspeo.

Vlast je najpre juče učinila sve da spreči članove referendumskih odbora iz redova opozicije da pristupe biračkim mestima, a zatim su pokušavali da veštački povećaju glasanje van biračkog mesta i na taj način kradu glasove. Svuda gde opozicija nije imala svoje čuvare kutija veštački je povećavana izlaznost i glasanje za DA, što je posebno rađeno u selima i biračkim mestima gde su lažno glasali birači sa Kosova i Metohije kojih zapravo nije ni bilo.

Uprkos svemu, NE je pobedilo u najvećim gradovima Srbije i RIK o tome ćuti da bi ostavio prostor za lažiranje izbornih rezultata”, naveo je Obradović koji je za izbornu krađu, za koju tvrdi da se dogodila, kao i 2016. godine, optužio Miladina Kovačevića, direktora Zavoda za statistiku.

“Kako je moguće da je opcija NE pobedila u Beogradu i drugim najvećim gradovima u Srbiji gde je najveći broj birača, a da je izgubila u ukupnom skoru? To nije moguće.

Posebno je skandalozno da Aleksandar Vučić glumi RIK i prvi saopštava rezultate referenduma, pritom dajući netačne i nemoguće brojke. Naime, prema njegovim lažnim rezultatima, što pokazuje obična matematika, za opciju DA glasalo je 60,48 % građana, za opciju NE 39,52, a nevažećih listića bilo je 1,01%, što ukupno iznosi 101,01%! Iz ovoga se odmah vidi cilj vlasti: da lažira rezultate i da opciju DA veštački podigne iznad 60%, a opciju ne veštački spusti ispod 40%, dok je izborni rezultat najmanje izjednačen. Zato pravi rezultat referenduma večeras branimo na protestu ispred RIK-a u 18 časova.

Srbija je masovno rekla NE ucenama iz EU, NE Soroševim promenama Ustava, NE Vučićevoj vlasti, NE izdaji Kosova i Metohije, NE „Rio tintu”. Ustavobranitelji i patriote su pokazali snagu, a oni iz opozicije koji su bojkotovali referendum pomogli su Vučiću. Da su svi iz opozicije juče pozvali da se izađe na referendum i glasa NE sinoć bismo zajedno slavili ubedljivu pobedu nad Vučićevom vlašću. Ali, sada nema nazad, ovo je bilo prvo poluvreme, rezultat je izjednačen i imamo veliku šansu da pobedimo na izborima 3. aprila.

Vladajući režim je počeo da se ljulja i možemo da ga pobedimo na sledećim izborima. Dveri nastavljaju saradnju i ukrupnjavanje sa drugim patriotama i ustavobraniteljima u jedan široki opozicioni Patriotski blok za izbore na svim nivoima. Danas smo svi zajedno pokazali da imamo ozbiljnu snagu i da bismo lagano pobedili da nije bilo bojkota referenduma od strane dela kolega iz opozicije. Idemo dalje, borba se nastavlja! Vučićev režim je načet – dokusurimo ih 3. aprila! Ali, prvo da odbranimo referendumsku izbornu volju građana Srbije koju RIK upravo želi da preinači i pokrade”, saopštio je Obradović.

Foto: Dveri

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.