blank

Odbojka: Partizan zaustavio Spartak u četvrtfinalu

Odbojkaši Spartaka ugostili su u Hali sportova ekipu Partizana u revanš meču četvrtfinala plej-ofa. Beograđani su slavili sa 3:1 (25:20, 25:21, 25:17, 25:22).

blank
Foto: Subotičke.rs

Spartak: Mašulović 22, Lečić 5, Džekson 9, Šuvački 1, Pavlović 6, Džasper 6, Peić, Jungić 7, Tumbas.

Partizan: Marinović 16, Mrdak 13, Tadić 12, Mancanović 4, Petrović 12, Bjelica 10, Krsteski, Bićanin, Aleksić.

Solidan otpor odbojkaši Spartaka pružili su Partizanu u prvom setu četvrtfinala plej-ofa. Ipak to nije bilo dovoljno da zabeleže set u svoju korist. Prednost od nekoliko poena Subotičani su samo jednom anulirali, kod rezultata 10:10, a potom i poveli minimalnom prednošću, ali to je bio jedini trenutak seta kada je rezultatska prednost bila na strani domaće ekipe.

U drugom setu dominantniji je bio Spartak, i posle izjednačujućeg rezultata, 5:5, 10:10, 18:18, iskusni odbojkaši Partizana nisu dozvolili rezultatsku prednost, nego su strpljivo tražili rupe u odbrani, i pronalazili ih. Odlični na servisu, ali i mreži, rutinski su drugi set priveli kraju u svoju korist.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sličan rezultatski zaplet gledali smo i u trećem setu gde su domaći odbojkaši pokazali da mogu parirati raspoloženim Beograđanima. Od rezultatske klackalice, poen za poen, Subotičani su stigli do 19:13, 20:14, 21:14, 21:17, 24:17, 25:17 i tako obradovali publiku sa produžetkom ove sjajne utakmice.

Iako smo se nadali drugačijem raspletu, to se nije desilo. Spartak nije uspeo da ponovi igru iz trećeg seta. Lagano se povećavala prednost Partizana od 5:2, 8:4, 12:5 . Ipak, angažovanijom igrom Subotičani smanjuju skoro nedostižnu prednost na 15:12, ali pak, nedovoljno da iznenade goste i eventualno se izbore za peti set.

Na kraju meča svoje utiske izneli su trener Partizana Bojan Janić kao i strateg Subotičana Raško Jovanović i igrač Veljko Mašulović.

blank
Foto: Subotičke.rs

Trener odbojkaša Partizana Bojan Janić istakao je da su za pobedu bili zaslužni elementi prijema, iako ih servis nije išao na ovom terenu. Komentarišući utakmicu istakao je da su njegovi odbojkaši agresivno ušli u četvrti set, ali su imali dovoljno iskustva da ga privedu kraju, po njih, zadovoljavajućem rezultatu.

Raško Jovanović, trener Subotičana nije bio zadovoljan igrom koja je, kako kaže, bila puna početničkih grešaka:

“Na momente igra je bila jako dobra, ali nedovoljna za celu utakmicu. Ušlo se nervozno u igru Mašulović je uneo pometnju Partizanu promenom na poziciji korektora, ali na kraju ipak smo odigrali ne kvalitetno i nervozno sa mnogo gluposti u igri”, istakao je Raško Jovanović.

Odbojkaš Spartaka Veljko Mašulović je rekao da ekipu celu seriju prati loša sreća:

“Dosta utakmica smo bili tu blizu ali smo na kraju sa svojim glupostima gubili. Mnogo povreda nas je pratilo u ovoj sezoni sto je ostavilo traga”.

U polufinalu plej-ofa beogradski Partizan će se sastati kao i prošle godine sa Radničkim iz Kragujevca.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.