blank

Odigran prvi ovogodišnji Šah Art turnir

U subotu 13. januara odigran je prvi Šah Art mesečni turnir u ovoj godini. Igralo se po ubrzanom tempu (10+3), uz švajcarsko parovanje i Fide rejtingovanje, a učestvovalo je 39 igrača.

blank
Foto: Šah art

Jednu trećinu igrača činila su deca iz omladinskog pogona “Šah art” škole šaha. Organizatori su umesto planiranih 7, produžili turnir, pa se igralo čak 9 kola.

Prvo mesto osvojio je Intermajstor Nađ Heđeši Balind, drugi je bio Pavkov Nebojša, a treće mesto pripalo je Vranić Ljubomiru. Omladinsku nagradu osvojio je Ranđelović Miroslav, a seniorsku poznati subotički “cugeraš” Svetozar Toza Jančikin.

blank
Foto: Šah art

Turnir je protekao u fer i korektnim uslovima, a posebno je značajno što se u odnosu na prošlu godinu prijavilo deset novih igrača, što pozitivno govori o samom cilju turnira, a to je angažovanje Subotičke šahovske zajednice. Naredni turnir u klasičnom formatu zakazan je za 19. januar, dok je početak blitz gran prix-a planiran za 10. februar od 17 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.