blank

Održana 104. sednica Gradskog veća grada Subotice

Članovi Gradskog veća Grada Subotice su na jučerašnjoj 104. redovnoj sednici doneli Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa jednokratne novčane pomoći trudnicama na teritoriji Grada Subotice iz sredstava budžeta Grada za 2024. godinu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prema datom rešenju, utvrđen je nominalni iznos jednokratne novčane pomoći trudnicama iz sredstava budžeta grada u iznosu od 20.000 dinara. Na istoj sednici usvojeno je i Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete za 2024. godinu, prema kom ova suma iznosi 15.000 dinara.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Rešenje o davanju saglasnosti na Program upravljanja komunalnim otpadom na teritoriji Grada Subotice za 2024. godinu. Osnovna delatnost koja je poverena JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica, od strane osnivača, podrazumeva sakupljanje, odvoženje i deponovanje komunalnog otpada iz domaćinstava i pravnih lica, na teritoriji Grada Subotice. U svim gradskim i vangradskim mesnim zajednicama, sakupljanje otpada obavlja se putem tipskih posuda, zelenih i plavih kanti. Mešani komunalni otpad iz domaćinstava, iz svih delova grada, odvoziće se najmanje četiri puta mesečno, odnosno jednom sedmično. Zbog veće količine smeća postavljaju se otvoreni kontejneri u ulici Petra Lekovića broj 2, u Šumskoj ulici kod bivše “Lesnine”, na uglu Šumske i ulice Braće Jugović, u Petrinjskoj ulici iza zanatskog centra, u ulici Lovre Bračuljevića i kod pijace “Zelenac” u naselju Prozivka.

blank
Foto: JKP Čistoća i Zelenilo/fejsbuk

 

Kabasti otpad odvoziće se, kao i do sada, dva puta godišnje u okviru prolećne i jesenje akcije odvoženja kabastog otpada iz domaćinstava sa teritorije Grada Subotice. Takođe, JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica, u saradnji sa nadležnim Sekretarijatom za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj gradske uprave Subotica planira da u 2024. godini započne radove na realizaciji projekta “Aleksandrovačka bara”, radovima na izgradnji obodnog nasipa na telu gradske nesanitarne deponije.

Na jučerašnjoj sednici takođe su usvojena Rešenja o davanju saglasnosti na Program održavanja javnih zelenih površina na teritoriji Grada Subotice, na Program održavanja zelenila na površinama javne namene koje se nalaze na zaštićenom području, kao i javnih zelenih površina duž obala Palićkog, Krvavog i Ludaškog jezera.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.