blank

Održano gradsko prvenstvo “Liga malih šampiona”

Gradsko prvenstvo “Liga malih šampiona”, namenjena za decu predškolskog uzrasta održano je juče 28. maja u sali Tehničke škole “Ivan Sarić”.

blank
Foto: Sportski savez subotice

“Ligu malih šampiona” u našem gradu organizuje Sportski savez grada Subotice u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i PU “Naša Radost”.

U protekla dva meseca održana su takmičenja u 20 predškolskih objekata u Subotici iz koji su se najbolje ekipe plasirale na gradsko takmičenje. Ekipu čini deset članova koji se takmiče u štafetnom poligonu spretnosti i brzine. U sali Tehničke škole bilo je blizu 400 mališana koji su se takmičili sa svojim vršnjacima. Organizatori su na kraju svako dete nagradili sa zlatnim medaljama jer su svi koji se bave sportom pobednici. Oni najbolji u generaciji 5 godina predstavljaće naš grad na Prvenstvu Srbije koje će se održati u septembru mesecu u Beogradu za vreme Velikog sajma sporta.

Sportski savez Subotice se potrudio da takmičenje protekne u što boljoj atmosferi, bilo je namešteno 5 poligona spretnosti i pet poligona brzine tako da se odjednom takmičilo čak 100 mališana. Anagožovan je bio veliki broj volontera i profesora fizičkog koji su pomagali deci u prolasku kroz poligone i bodrili ih da što pravilnije i što brže obave predviđen sportski zadatak.

Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport je istakla:

“Drago mi je što je Subotica prepoznata kao dobar domaćin i organizator upravo ovakvih dešavanja za decu i što je Sportski savez Srbije u nama prepoznao partnera. Moram ovom prilikom da podsetim da je prošle godine u maju mesecu komisija za dodelu zvanja Evropski grad sporta bila upravo u ovoj sali gde su se takmičili mladi školarci. Upravo ovde kada su videli kako radimo sa decom stigle su pohvale i znali smo da smo na dobrom putu”.

Po završetku takmičenja Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice izneo je svoje utiske:

“Rado smo se odazvali ovoj akciji na poziv Sportskog saveza Srbije. Izuzetno smo zadovoljni kako je proteklo takmičenje u kojem je učestvovalo skoro 400 mališana. Svi su bili silno motivisani i željni da pokažu da su najbrži i najspretniji. Ovakve akcije su važne jer uvodimo decu predškolskog uzrasta u svet sporta i pokazujemo važnost bavljenju sportom. 

On se takođe zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog takmičenja, vaspitačicama PU Naša Radost, Su Teamu, Savezu za školski sport Subotice kao i Tehničkoj školi “Ivan Sarić”.

Izvor: Sportski savez Subotice

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.