blank

Planinarski klub “Spartak“ organizuje osnovnu planinarsku obuku

Planinarski klub “Spartak“ organizuje osnovnu planinarsku obuku po programu Planinarskog saveza Srbije.

blank
Foto: PSK Spartak

Teorijski deo obuke će se održati 28.06. (petak), 29.06. (subota) u klubu, a praktični deo će se organizovati u nedelju 28.06.2024. na terenu na Fruškoj gori. Zainteresovani mogu da se prijave do 20. juna.

Prijavni obrazac (obrazac 101) možete naći na sledećem linku.

Prijavu poslati putem e-maila na adresu: suplaninari@gmail.com sa naslovom „Osnovna planinarska obuka 2024“. Sva pitanja u vezi obuke možete postaviti putem e-maila kluba.

Podsećamo da je obaveza svakog planinara da završi osnovnu planinarsku obuku. Cilj obuke je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima i veštinama o planinarstvu i planinarskoj organizaciji. Po završetku obuke stiče se uverenje o uspešnom završetku osnovne planinarske obuke. Uverenjem polaznik potvrđuje da je usvojio osnovna znanja koja čine osnovu za bezbedno i odgovorno učestvovanje u planinarskim aktivnostima i polazište je za naredne nivoe obuka.

Uplatom članarine za tekuću godinu svaki planinar stiče pravo na osnovno osiguranje koje može da se aktivira uz dokaz o završenoj osnovnoj planinarskoj obuci (Isključene su obaveze osiguravača ako članovi PSS-a nemaju minimum osnovnu planinarsku obuku).

Obuku mogu pohađati članovi osnovnih planinarskih organizacija koji imaju regulisanu članarinu za 2024.godinu.

Svrha obuke je osposobljavanje polaznika za bezbedno i odgovorno učestvovanje u planinarskim aktivnostima. Program obuke je podeljen u 11 tematskih celina, koje obrađujemo kroz 16 časova nastave (11 časova teorijske nastave i 5 časove praktične obuke). Teorijski deo obuke se realizuje putem predavanja sportskih planinarskih vodiča, a praktični deo kroz organizovanu pešačku akciju na Fruškoj gori. Obuku završavamo proverom znanja (test i provera praktičnog znanja). Nakon uspešno završene obuke stiče se Uverenje o završenoj osnovnoj planinarskoj obuci koje izdaje PSS.

Kroz obuku vas vodi nastavni tim kluba: Andrea Štraka – sportski planinarski vodič i Calbert Karoly – sportski planinarski vodič.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.