blank

Plivači postigli zapažene rezultate u Nišu

blank

Od 29. jula do 1. avgusta u Sportskom centru „Čair” u Nišu održano je Letnje prvenstvo Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije. Na prvenstvu su učestvovala 43 kluba i više od 500 takmičara, dok je subotička ekipa nastupala sa 18 takmičara, saopštio je Plivački klub „Spartak Prozivka”.

Kako su naveli, iz Subotice se takmičilo 10 dečaka i 8 devojčica. Kadeti su kao ekipa osvojili drugo mesto u konkurenciji od 32 kluba, dok je juniorski tim zauzeo 14. mesto među 36 ekipa.

„Petra Čajkaš je i na ovom takmičenju pokazala da se nalazi u dobroj formi osvojivši dve zlatne medalje, četri srebra i dve bronze. Državna prvakinja u konkurenciji juniorki postala je na 200 metara mešovito sa rezultatom 2:29,48 i 200 metara prsno sa rezultatom 2:49,59. Pored titule državne prvakinje okitila se srebrom, apsolutno, na 100m leđno (1:05,89), srebrom, juniorke, na 200m leđno (1:19,26) i bronzanom medaljom u apsolutnoj konkurenciji na 50 metara leđno (30,88)”, poručili su iz kluba.

blank

Kako su naveli, Ema Vetšein je osvojila drugo mesto na 50 metara slobodno u kategoriji mlađih juniorki, a kadeti Ognjen Gabrić, Leon Ujvari, Maša Kostić i  Teodora Ždrnja su u štafeti mešano postigli 3. mesto. Kadet Ognjen Gabrić zauzeo je treće mesto i na 100 metara leđno, kao i drugo mesto na 200 metara leđno. Dečaci kadeti Leon Ujvari, Ognjen Gabrić, Žarko Burić i Filip Miler su u štafeti zauzeli 3. mesto.

Subotičku ekipu predvodili su treneri Miroslav Udicki i Robert Šimon.

Foto: PK „Spartak Prozivka”

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.