blank

Po nalogu protokola mađarske predsednice, na otvaranje renovirane zgrade fakulteta pozvani samo mediji na mađarskom jeziku

blank

Novinari medija na mađarskom jeziku jedini su bili pozvani na otvaranje renovirane zgrade Učiteljskog fakulteta za mađarski nastavni kadar u Subotici, kojem je prisustvovala i predsednica Mađarske Katalin Novak, potvrdio je Savez Vojvođanskih Mađara za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS). Sa događaja su ipak izveštavali i novinari RTS-a i RTV-a, kao i ekipa Tanjuga, kojoj najpre nije bilo dozvoljeno prisustvo.

Novinarka Tanjuga Aleksandra Orlić kaže za sajt UNS-a da je zbog važnosti događaja očekivano da poziv bude upućen i mnogim medijima na srpskom jeziku.

Orlić je rekla da ekipi Tanjuga nije bilo dozvoljeno da prisustvuju otvaranju Učiteljskog fakulteta i dočeku predsednice Novak, ali da je nakon pola sata odlučeno da ipak mogu da izveštavaju sa događaja.

„Nastao je problem jer nismo bili na spisku i pola sata smo čekali da nas puste da uđemo u prostoriju. Pustili su nas zahvaljujući našim „bezbednjacima“ koji su shvatili o čemu se radi, uzeli naše lične karte, zvali, proverili i utvrdili da smo zaista iz agencije Tanjug“, ispričala je novinarka Tanjuga.

Iz SVM-a su rekli za sajt UNS-a da je, po nalogu protokola predsednice Katalin Novak, doček bio otvoren isključivo za medije na mađarskom, pošto je događaj bio organizovan samo na ovom jeziku.

UNS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Po nalogu protokola mađarske predsednice, na otvaranje renovirane zgrade fakulteta pozvani samo mediji na mađarskom jeziku”

  1. Bezobrazluk. Kako su samo mogli da puste novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku na taj događaj u Srbiji??? I što je najgore uopšte se ne radi u tolikoj meri o nacionalizmu koliko o ograničenosti u glavi, naravno da to povlači jedno drugo, jer ne možeš biti nacionalista ako nisi ograničen ali ovo je proizvod čistog bezobrazluka i nečije gluposti. Ja sam Madjar od oca, Srbin od majke i smatram se uvređenim ovim činom, kao što je isto tako to uvreda za sve građane Subotic bez obzira na veru i naciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.