blank

Politehička škola osvojila 19 medalja na državnim takmičenjima

Tradicionalna dodela diploma učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na državnim takmičenjima i mala svečanost povodom uspeha upriličena je u Politehničkoj školi.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ove godine dodeljeno je 77 pohvalnica najboljim učenicima pomenute škole, od kojih je 19 učenika ostvarilo plasman prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Osvojena su četiri prva mesta na republičkim takmičenjima, istakao je Iso Planić, direktor ove škole i dodao da je ovo bila više nego uspešna, školska godina.

Dunja Mokan je multitalentovana učenica Politehničke škole koja je kroz svoje obrazovanje uspela da spoji nekoliko oblasti. Još u osnovnoj školi osvajala je prva mesta iz tehnike i tehnologije, a sada se okitila još jednim priznanjem, osvojivši treće mesto na državnom takmičenju:

„Zahvalna sam na tome što nas ceni škola, zahvalna sam na prilici koja mi je pružena. Drugi sam razred arhitektonskog smera i nastaviću da se takmičim“ – dodala je Dunja. Ova ambiciozna devojka je i gumica, član je postave Fondacije „Danilo Kiš“, a predstavu „Rijaliti“ sa svojom glumačkom ekipom imaće 11. juna u Dečijem pozorištu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Andrea Horvat je osvojila prvu nagradu na republičkom takmičenju iz predmeta Tehnologija građevinskih radova. Kako Andrea kaže, ova nagrada joj je značajna zbog fakulteta koji želi da upiše i dodatnih poena, koje donosi ovaj uspeh.

Još jedno prvo mesto na republičkom takmičenju osvojila je učenica Politehničke škole. Nataša Curnović je iz oblasti „Digitalna grafika i internet oblikovanja“ osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju, ostaće da studira u Subotici, na VTŠ-u.

Petar Mikać je učenik četvrtog razreda, smer – operater za izradu nameštaja. Na republičkom takmičenju u Kraljevu osvojio je drugo mesto u tapetarstvu, dok je u ekipnom takmičenju, osvojio najsjajnije odličje. Ova pobeda je izrazito značajna, kako za Petra lično, tako i za školu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Jedna dama u svetu sporta, a iz Politehničke škole takmičila se u streljaštvu. Milica Ikić, učenica trećeg razreda smer arhitektonski tehničar, osvojila je treće mesto na 12. Olimpijadi u disciplini vazdušna puška na deset metara.

Iso Planić, direktor Politehničke škole sa ponosom se zahvalio učenicima što na pravi način predstavljaju školu i dodao kako će, jednog dana, oni biti lideri u oblastima koje su odabrali:

„Zahvaljujem se na svemu što ste učinili. Rezultati su izuzetni. Statistika kaže da đaci ove škole osvoje 11 medalja. Ove godine osvojeno je 19. Vi ste deo jedne izuzetne generacije. Ponosni smo na vas. Ove godine po prvi put ova škola ima više devojčica nego dečaka. Ne znam da li je to doprinelo razultatu“ – našalio se direktor i još jednom rekavši ako svi zajedno damo svoj doprinos, društvo može ići samo napred i razvijati se.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Poskupelo gorivo!

Danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela će koštati 205 dinar, a litar benzina evropremijum BMB biće 193 dinara. I dizel

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.