blank

Polovni automobili sve skuplji, uvoz manji za trećinu

blank

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj uvezenih polovnih automobila u prvoj polovini ove godine u Srbiji je manji za trideset odsto u odnosu na isti period lane, što je dovelo do rasta cena polovnjaka na našem tržištu, ali i u samoj Evropi.

– U ovom trenutku, prema svim pokazateljima, tražnja za automobilima starosti do pet godina u samoj Evropi nadmašuje ponudu. Oni koji su kupili svoje četvorotočkaše, najčešće na lizing, odlučili su da ih ne prodaju, što znači da su odložili kupovinu novih automobila. Slično je i sa kompanijama koje su obnovu svojih voznih parkova odložile za bolja vremena, što dodatno utiče na prodaju novih automobila – kaže Branislav Grković iz službe za odnose sa javnošću infostudovog sajta “Polovni automobil.

Grković kaže da se auto-placevi kod nas polako prazne, jer se ranje uvezeni kontigenti polovnjaka polako rasprodaju.

– Pritom su cene u znatnoj meri već porasle, naročito među automobilima između 2013. i 2017. godišta. Na primer, “Audi A4” koliko do juče koštao je oko jedanaest i po hiljada, a sada se prodaje za 13.500 evra. Slično je i sa, kod nas veoma traženim, “Opelom insignijom”. Ovaj automobil je skuplji takođe za hiljadu i po do dve hiljade evra. Ne treba zaboraviti ni rast transportnih troškova, što sve zajedno utiče na cene kod nas – dodaje Grković.

Foto: Pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.