blank

Pomozimo petogodišnjem sugrađaninu Leu Miliću

blank

Bolest je neizlečiva, ali se razvoj bolesti može ublažiti i usporiti tretmanima matičnim ćelijama i drugim vidovima terapija

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novac za lečenje za Lea Milića (5) iz Subotice.

Leu je nakon završenih genetskih savetovanja i analiza urađenih zbog odstupanja u razvoju potvrđeno prisustvo genetskih varijanti koje su udružene sa njegovim fenotipom, odnosno potvrđeno je da ima dve autosomno-recesivne mutacije gena i to: Teacher Collins syndrome 3 – mutacija koja je autosomno recesivna i dovodi do hipomijelinske leukodistrofije i poremećaja intelektualnog razvoja  i Vulto-van Silfout-de Vries Syndrome – mutacija koja je autosomno recesivna i uzrokuje neurološke poremećaje u razvoju sa hipotonijom i logoretardacijom, senzorne poremećaje, poremećaj ponašanja i pažnje, facijalnu dismorfiju i anomalije mozga.

Uz sve to Leo ima i probleme sa bubrezima.

Po saznanjima roditelja, bolest je neizlečiva i veoma retka u svetu. Za nju još uvek nema leka, ali se razvoj bolesti može ublažiti i usporiti tretmanima matičnim ćelijama i drugim vidovima terapija.  

Porodica moli sve ljude dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Leo mogao da živi bezbrižno i sa osmehom poput svojih vršnjaka.

Sredstva su potrebna za lečenje matičnim ćelijama,  fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, lečenje bubrega, stimulacije putem senzorne sobe kao i za putne troškove i smeštaj u toku lečenja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.