blank

Porodična karika humanosti – za Sofiju! (VIDEO)

YouTube video

Neformalna grupa „Naše malo nekome je sve“ kojoj je već četiri godine cilj da poveže one koji mogu pomoći i one kojima je neophodna pomoć, organizovala je „Porodičnu kariku humanosti“.

Porodično su se kuvali kotlići, prodavali kolači, sladoled, igračke, organizovan je sportski dan za decu, a sve za jednu malu, petnaaestomesečnu Sofiju čije lečenje treba da se nastavi u Americi.

Neformalna grupa jedna je od najhumanijih, a njene tri osnivačice vodile su se samo plemenitom misijom – skupljati sredstva za one koji su ugroženi i kojima je pomoć od životne važnosti.

Katarina Pranić, Sofijina majka, dirnuta je pažnjom subotičke javnosti koja u raznim akcijama skuplja novac za lečenje naše male sugrađanke.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nenad Mikulić, otac je četvoro dece, a za Milu, jednu od njegovih ćerki bliznakinja koja boluje od spinalne mišićne atrofije, skuplja se novac preko fondacije. On zna koliko je važno biti karika koja u humanosti spaja. Još jedan otac, čijem je detetu potrebna pomoć svih nas priključio se akciji. Došao je čak iz Beča da bude podrška u ovoj humanitarnoj akciji.

U akciji “Porodična karika humanosti” danas je sakupljeno preko 340 hiljada dinara, 265 evra i 2.000 forinti! Obroci koji su se spremali, prodati su, srca i stomaci su puni! Akcije se nastavljaju i dalje, za našu malu sugrađanku, kako bi se skupilo dovoljno sredstava, da lečenje nastavi u Americi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 30 stepeni Celzijusa. Većina hronično obolelih osoba može očekivati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.