blank

Potpuna dominacija košarkaša „Spartaka”

Pred punom Halom sportova, košarskaši „Spartak Office shoes” ostvarili su pobedu u drugom kolu Košarkaške lige Srbije. Oni su postigli ubedljivu pobedu nad ekipom „Zdravlje” iz Leskovca, završivši meč rezultatom 83:70.

blank

„Spartak” je utakmicu startovao borbeno, što je rezultiralo minimalnom razlikom na početku prve četvrtine, uprkos tome što Filip Barna nije uspeo da iskoristi dva slobodna bacanja. Tavakalyan ubacuje u koš za tri poena, a nedugo zatim, Predrag Prlja smanjuje razliku na 6:10. da bi potom Stojanović povećao rezultat protivničke ekipe na 6:12. Usledili su poeni za domaćine, tako što Nicolson zakucava za 8:12, a Hardy PJ smanjuje razliku na 11:12.

Ilkić dovodi „Spartak” u vođstvo od 13:12, a sa linije slobodnih bacanja postavlja nov rezultat od 14:12. Izjednačila je ekipa „Zdravlja” rezultat, ali je nakon Škundrićevog prekršaja, Danilović sa linije bacanja doneo izjednačenje „Spartaku”(16:16). Nakon faula Jovića, Danilović je ponovo sa linije bacanja doneo dva boda svojoj ekipi za minus dva boda razlike (20:22). Prva četvrtina završena je rezultatom 20:26.

blank

Na početku druge četvrtine, Hardy PJ smanjuje razliku na 26:28, pa ponovo postiže trojku za 29:31. Držali su domaćini konstantno dobar tempo, pa je razlika u jednom trenutku bila samo četiri poena (31:35). Iskoristili su plavo — beli momci napad da smanje rezultat na 33:35, a zatim preko Nicolsona dođu do izjednačenog rezultata. Opaku dovodi „Spartak” u vođstvo od 40:37, a Sokolović ubacuje u koš za +5, nakon čega je tom rezultatu dodao još dva poena. Druga četvrtina završena je rezultatom 44:39 u korist domaće ekipe. 

blank

Drugo poluvreme otvorio je Nicolson, sa dva poena, zatim Jugović postiže oba slobodna bacanja, što dovodi Spartak u +7. Jugović ponovo donosi bodove svojoj ekipi, za 59:51.
Spartak dominira i tokom treće četvrtine, što je rezultiralo da se ona završi u korist „Spartaka” sa deset poena razlike, tačnije 63:53.

Poslednju četvrtinu je pokrenuo Danilović, koji uspeva da ubaci u koš sa linije slobodnog bacanja. Protivnička ekipa postiže tri poena i smanjuje rezultat na deset razlike 72:62, ali je Nicolson oba puta bio siguran sa linije slobodnih bacanja, pa je povećao razliku na 74:62. Nedugo zatim, Prlja postiže trojku za ubedljivih 77:62, a Hardy PJ zakucava rezultat na 80:64. „Spartak” je završio utakmicu konačnim rezultatom 83:70!

blank

Spartak: Hardy PJ (14), Jugović A (5), Ilkić A (5), Prlja P (5),  Dodić S, Šarenac, Nicolson K (16), Opoku N (7), Danilović A (11), Sokolović A (11), Barna F (5), Gazibegović V (4)

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.