blank

Proslava biskupskog ređenja 14. novembra

blank

Proslava biskupskog ređenja (rukopologanja, hirotonije) novoimenovanog subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina biće održana u subotu, 14. novembra 2020. godine, u subotičkoj katedrali s početkom u 11 sati, saopštila je Subotička biskupija.

Glavni rukopolagatelj biće mons. Ladislav Nemet SVD, zrenjaninski biskup i predsednik Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metodija. Sarukopolagatelji biće biskup Janoš Penzeš, penzionisani subotički biskup i apostolski administrator i mons. Đura Džudžar, biskup eparhije Sv. Nikole u Ruskom Krsturu.

U okviru pripreme za proslavu biskupskog ređenja, u petak 13. novembra, s početkom u
19 sati, u katedrali će biti pevana Večernja molitva.

Zbog trenutnih mera borbe protiv pandemije koronavirusa svi učesnici proslave moraće da nose zaštitne maske i čuvaju propisanu međusobnu udaljenost. Ukoliko nadležni državni organi propišu još strože epidemiološke mere, kao što je smanjenje broja osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u zatvorenom prostoru, Subotička biskupija će o tome obavestiti goste i javnost.

Subotička biskupija će u utorak, 11 novembra, u prostorijama Biskupskog ordinarijata, s početkom u 11 sati, održati konferenciju za štampu, na kojoj će biti predstavljeni grb i moto novog biskupa, potom tok liturgije s obredom biskupskog ređenja i knjižica koja će biti štampana za taj događaj, a istovremeno će tada biti objavljen i broj osoba koje će prema epidemiološkim merama moći prisustvovati na samoj proslavi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.