blank

Prvi trening bezbedne vožnje motocikla u Subotici (VIDEO)

YouTube video

U organizaciji moto kluba „Bezbednost“ juče je na velikom parkingu kod „Vitoroga“ održan prvi trening bezbedne vožnje motocikla, gde su polaznici imali priliku da nauče više o svom motociklu, načinu vožnje, ali i neke finese koje mogu da utiču na bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Pored teorijske obuke koju su polaznici odslušali, usledila je celodnevna trening obuka na kojoj su se učile osnove: kako sesti na svog dvotočkaša, kako okrenuti motocikl, voziti u rikverc, odgurati ga i niz drugih vežbi.

Trening je namenjen svim vozačima koji misle da znaju da voze, da isprave eventualne greške u vožnji, testiraju sebe i svoj motocikl, ali i shvate koliko im ovakva obuka predstavlja razliku između bezbednog saobraćanja putevima, ali i kako nesmotrenost može skupo da košta.

blank
Foto: Subotičke.rs

Uz praktične savete Vitomira Golušina i njegovog tima, vozači motora mogli su da uvide gde prave greške ali i iskoriste sav potencijal koji im njihov dvotočkaš može pružiti.

Ovo je prvi trening bezbedne vožnje u Subotici, a organizator Zoran Gršić misli, ne i poslednji.

Jedan od polaznika ove obuke bio je i sedamnaestogodišnji Dimitrije koji je itekako svestan opasnosti neoprezne vožnje. Iako je za njega, kao maloletnika, zakon striktan, od kubikaže vozila koje može da vozi, kategorija i godina, Dimitrije kaže da će mu ovakva obuka dobro doći da nauči kako bezbedno voziti motocikl, kad stekne uslove za to.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 29 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.