blank

Iz Srbije u Sloveniju tokom prošle godine otišlo 5.000 radnika

Tokom prošle godine Zavod za zapošljevanje u Srbiji izdao je oko 5.000 saglasnosti za radnike koji žele da u Sloveniji nastave rad.

blank
Foto: Pixabay

Direktorka Zavoda za zapošljavanje Slovenije Greta Metka Barbo Škerbinc izjavila je danas novinarima na skupu „Život i rad u Sloveniji“, koji je organizovan u Beogradu, da žele da radnici koji iz Srbije dolaze u Sloveniju rade kod dobrih poslodavaca i da ostvaruju sva svoja prava.

Ona je istakla da je prošle godine na osnovu sporazuma sa Zavodom iz Srbije izdato oko 5.000 saglasnosti za radnike koji žele da idu u Sloveniju, a da današnji događaj služi da radnicima predstave dobre poslodavce i zanimljive poslove.

Kako je navela Slovenija i Srbija imaju sporazume o socijalnoj zaštiti kojima se regulišu penziono, socijalno i zdravstveno osiguranje i Sporazum o zapošljavanju radnika iz Srbije na tržištu Slovenije.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: N1, FoNet

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Upis brucoša na VTŠ

Nova školska godina za sve brucoše počinje u junu, kada će se na prvu akademsku godinu upisati nova generacija studenata. Visoka tehnička škola strukovnih studija

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.