blank

Radnicima nekadašnjeg “Solida” isplaćuju zaostale zarade (VIDEO)

Predsednik Saveza samostalnih sindikata u Subotici, Stevan Huđi, izjavio je za Subotičke.rs da će danas, iz Fonda solidarnosti, radnicima nekadašnjeg “Solida” biti isplaćene zaostale zarade.

YouTube video

– U većini slučajeva radi se o devet zaostalih zarada koje će biti isplaćene na račune radnika – kaže Huđi. – Radnici nekadašnjeg “Solida” zaostale plate će dobiti na osnovu rešenje od četvrtog septembra. Mnogi pre dve nedelje nisu verovali da će se to dogoditi, ali je Fond solidarnosti u rekordnom vremenu obavio taj posao.

blank

Huđi kaže da su zaostale plate radnicima nekadašnjeg “Solida” isplaćene zahvaljujući zajedničkoj akciji sindikata i zaštitinika građana.

– Ozbiljan problem za grad, ali i za državu, predstavlja nepovezan radni staž ovih ljudi. Stoga im treba sistemski pomoći, kako bi ostvarili svoja prava – dodaje Huđi.

blank

Fotografije: Pixabay

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.