blank

Razmena Subotice i Maroka 83 hiljade dolara, ima mesta za unapređenje saradnje (VIDEO)

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić je tokom jučerašnje posete Njegove Ekselencije Mohameda Amina Belhadža Subotici izjavio da je robna razmena Severnobačkog okruga sa Kraljevinom Marokom, od januara do avgusta, iznosila 83 hiljade dolara i da, stoga, postoji prostor za unapređenje saradnje.

Ambasador Belhadž je predložio da Subotica ubuduće neguje prisnu saradnju sa marokanskim gradom Fesom.

– Prva stvar tokom naših razgovora bila je decentralizovana saradnja, u smislu povezivanja naših zajednica u oblasti kulturne, ekonomske i duhovne saradnje. Verujem da zajedničkim naporima možemo mnogo toga postići – rekao je ambasador Belhadž.

Gradonačelnik Bakić je istakao da je tradicionalno prijateljstvo i razumenvanje Srbije i Maroka, države koja ne priznaje nezakonitu nezavisnost Kosova, dobra osnova za proširenje odnosa i iskustava na lokalni nivo.

– Predočio sam gostu privredni, investiocioni, kulturno-istorijski i turistički ptencijal Subotice i Palića, kao i projekte koji su u realizaciji. Saglasni smo da postoji ogroman potencijal za saradnju u mnogim priverdnim granama, naročito u sektoru poljoprivrede, turizma, u oblastima kulture, obrazovanja i IT sektora – rekao je Bakić.

Foto: M. Gabrić

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.