blank

Rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš kasniće godinu dana

Poslednjom izmenom ugovora o javnoj nabavci za rekonstrukciju i dogradnju Graničnog prelaza Horgoš, rok za završetak ovog posla produžen je do 30. septembra 2024. godine, odnosno godinu dana kasnije u odnosu na probitni rok za završetak radova. Prethodno je sredinom septembra prošle godine, rok za završetak radova produžen sa 30 na 33 meseca.

blank
Foto: Uprava Carina Republike Srbije

Kao razlozi za poslednji produžetak roka navedena je potreba za dodatnim radovima, uslugama ili dobrima koji su postali neophodni.

„Zbog Projektnog zadatka separata i izmena projekta za građevinsku dozvolu, izvođač nije u mogućnosti da završi radove iz Ugovora“, navodi se u izmenama ugovora objavljenim na Portalu javnih nabavki.

Pre ove dve izmene, odnosno produženja roka za izvođenje radova, sredinom prošle godine takođe je izmenjen ugovor, tako što je cena radova povećana za 248.6 miliona dinara.

Prvobitna vrednost posla ugovorena je na 1.740.255.047 dinara, a nakon izmena cena je porasla na 1.988.897.637 dinara. Procenjena vrednost javne nabavke prilikom njenog pokretanja bila je 1.566.075.000 dinara.

Izvođač radova je konzorcijum preduzeća koji predvodi „Jadran“ DOO iz Beograda.

Rekonstrukcijom i proširenjem prelaza sa 16 saobraćajnih traka na 24, a pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu auto-puta.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: Muška odbojka: Superliga, Spartak – Vojvodina, Hala sportova, 19 časova. Pročitaj još Izložba “Vesnici haosa” sutra u Hardwired udruženju

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.