blank

Sahrana Milenka Kosanovića u utorak na groblju u Bajmoku

blank

Karikaturista Milenko Kosanović (1948 – 2020) biće sahranjen u utorak, u 13 časova i 30 minuta, na groblju u Bajmoku. Komemoracija je zakazana istog dana u 10 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.

Kosanović je bio član redakcije portala Subotičke.rs od osnivanja. Rođen je 11. septembra 1948. godine u Bajmoku. U Subotici je pohađao Školu za industrijske tehničke crtače.

Na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu studirao je na grupi likovno vaspitanje. Na Jugoslovenskom institutu za novinarstvo pohađao je Školu za likovno-grafičko oblikovanje novina i časopisa.

Do odlaska u penziju radio je u NIP “Subotičke novine“.

Bio je član ULUPUDS-a sa statusom istaknutog umetnika. Dobitnik je Nagrade za zivotno delo.

Kao profesionalni karikaturista-ilustrator sarađivao je u mnogim listovima i časopisima u bivšoj Jugoslaviji, kao i pojedinim inostranim izdanjima, poput kanadskog „Artizans“-a, engleskog „Cartonshtock“-a i francuskogEGE“-a.

Predstavljen je u enciklopediji „Dva veka novinarstva u Srbiji“.

Ilustrovao je više knjiga i radio na velikom broju idejnih rešenja plakata, pozivnica, bedževa i značaka.

Bio je nagrađivan više puta u zemlji i svetu na izložbama. Učestvovao je na više od dvesta grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Više od sto puta nagrađivan je na međunarodnim i domaćim konkursima karikature.

Počasni je građanin Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.