blank

SAOPŠTENJE Partija radikalne levice: Propada ambulanta u Tavankutu

blank

Partija radikalne levice saopštila je da oko pet hiljada zdravstvenih kartona stoji uredno složeno u kartoteci tavankutske ambulante u čijoj su nadležnosti Gornji i Donji Tavankut, Ljutovo, Čikerija, Kaponja, Mala Baja i odnedavno Mala Bosna, ali da je zgrada ambulante ruinirana i da, uprkos naporima koje ulažu meštani, do sada od izgradnje ovog objekta na njemu nije zamenjen ni jedan prozor ili vrata.

“Meštani ovih sela, kao i ne mali broj sezonskih radnika tokom cele godine, na leđima su ambulante koja propada. Ambulanta u Tavankutu, osim kadrovski, propada i infrastrukturno. Građena osamdesetih godina prošlog veka samodoprinosom meštana, ista je pripala na staranje Domu zdravlja. Pacijenti koji pripadaju ovoj ambulanti slobodno se može reći da su diskriminisani. Sve što je nekada bilo, toga sada više nema, tako da se za svaki pregled, kako je navedeno, narod mora snalaziti i odlaziti put Subotice.

Služba hitne medicinske pomoći retko da hoće, posebno vikendom ili noću, da pošalje vozilo na teren u bilo koje od ovih naselja. Ogromna razuđenost i nepoznavanje terena, kao i loša putna mreža, faktori su koji utiču na ovu nehumanu pojavu.

Klima-uređaj kupljen je sopstvenim sredstvima meštana i zaposlenih. Za sve ovo postoji način da se reši: noću i u dane vikenda treba obezbediti sanitetsko vozilo koje bi moglo da dežura sa lekarskom ekipom u samoj ambulanti gde je sagrađen čak i garažni prostor.

Partija radikalne levice zalaže se za svima dostupno, javno finansirano zdravstvo, u kom će svi građani dobiti zdravstvenu zaštitu, bez diskriminacije u odnosu na mesto stanovanja. Smatramo da je očuvanje zdravlja osnovno ljudsko pravo i da ono ne sme biti prepušteno tržištu a država mora da ulaže više i u infrastrukturu i u plate lekarima, naročito u ruralnim sredinama“, navedeno je u saopštenju subotičkog odbora Partije radikalne levice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.