blank

Sijarto: EU čini fatalnu grešku ako nastavi da koči evropske integracije Srbije

blank

Molimo Češku da tokom ovog šestomesečnog predsedavanja Evropskom unijom sa Srbijom otvorimo osam novih pristupnih poglavlja. To bi značilo da bi 30 od 35 pregovaračkih poglavlja bilo otvoreno

Prema rečima mađarskog ministra spoljnih poslova i trgovine, Evropska unija treba i mora da se širi u sadašnjoj situaciji, kako bi se mogla nositi sa bezbednosnim izazovima koji su stvorili najveću bezbednosnu krizu u proteklim decenijama.

Nedvosmisleno, taj pravac proširenja treba da ide ka zapadnom Balkanu, smatra Sijarto.

Nacionalni interes Mađarske je stabilnost, miran i ravnomeran razvoj regije. Prava stabilizaciona snaga u regiji je Srbija, objasnio je Sijarto.

“Molimo Češku da tokom ovog šestomesečnog predsedavanja Evropskom unijom sa Srbijom otvorimo osam novih pristupnih poglavlja. To bi značilo da bi 30 od 35 pregovaračkih poglavlja bilo otvoreno. Tako bismo mogli značajno napredovati. Ukoliko se pristupni pregovori sa Srbijom i dalje budu zbog Brisela odvijali ovako sporim tempom, kao što sada teku, to bi godinama odložilo pristupanje Srbije, što u ovom trenutku nikome nije u interesu. Želeli bismo da Evropska unija ne napravi još jednu fatalnu grešku, nego da ubrza pristupni proces Srbije.

TV Panon, Foto: printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.