blank

Solidarni bazar u Parku Ferenca Rajhla

blank

Subotički ogranak Združene akcije „Krov nad glavom” saopštio je da u saradnji sa organizacijom „Kolektiv ejd” organizuje Solidarni bazar, koji će se održati sutra u Parku Rajhl Ferenca, s početkom u 16 sati. Pozvali su posetioce da ponesu odevne predmete koji im nisu potrebni, a koji se mogu koristiti.

„Mi pozivamo ljude kojima je odeća potrebna, i oni će imati priliku da odaberu vrstu, veličinu i broj odevnih predmeta koji njima najviše odgovara”, poručili su, dodavši da će pomenuta organizacija takođe donirati odeću za ugrožene sugrađane.

Tokom skupa će nastupiti subotički kantautor Nikola Radonjić.

„Solidarni bazar će biti mesto gde će se solidarnost sa ugroženima pokazivati u praksi. Mesto susreta gde ćemo imati prilike za upoznavanje, da čujemo jedni druge, da čujemo životne priče ugroženih ljudi, da ih bolje razumemo, prevaziđemo predrasude, približimo im se i solidarišemo se sa njima. U kriznim vremenima i opštoj nesigurnosti u kojoj živimo, međusobna empatija, pomoć i solidarnost je jedino što nam je preostalo”, zaključeno je u saopštenju.

Kako je navedeno u saopštenju, događaj će se u slučaju kiše održati u Omladinskom centru „Kerulj be”, u Ulici Matije Korvina 9.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.