blank

Dnevnik: Bodibilder Saša Lampaš uoči Evropskog prvenstva

blank

Reprezentativac u bodibildingu Saša Lampaš takmičiće se u superteškoj kategoriji na Evropskom prvenstvu u Španiji

Subotičanin se osim ovog sporta bavi i dizanjem tegova i učestvuje na strong men takmičenjima. Iza sebe ima srebrnu medalju u dizanju tegova, a 2018. je osvojio titulu najjačeg čoveka na Balkanu. Proteklog vikenda je pobedio na Internacionalnom kupu Vojvodine u bodibildingu, a sada će probati da ponovi vrhunski rezultat i na takmičenju u Santa Suzani.

– S obzirom na to koliko živim monaški predano ovom sportu, očekujem najbolji rezultat na Evropskom prvenstvu. Cilj mi je da budem prvi, a potom i u apsolutnoj kategoriji, gde se bira najbolji od svih prvaka kategorija: najlepše građen muškarac, najestetičniji, skladan i proporcionalan – rekao je Lampaš.

Pripreme za ovako veliki šampionat su veoma naporne.

– Prvo se kreće sa tri do pet treninga nedeljno, a do kraja priprema, koje znaju da traju i po šest meseci, taj broj se poveća i do 15 treninga nedeljno. Osim toga, vežba se i poziranje, jer je ovaj sport ipak umetnost, pa je to samim tim veoma bitna stavka – istakao je Saša i dodao da mu takav način života ne pada teško.

Ovaj Subotičani se ogleda i kao glumac.

– Živim život sportiste, a to nema cenu. Pored toga, ovaj sport i izgled mi donose hleb, ne samo kroz takmičenja, već i kroz kondicione i personalne treninge koje držim svojim klijentima. Takođe sam zbog izgleda dobio priliku da glumim u dosta domaćih i stranih filmova, kao i u spotovima i reklamama – kazao je Lampaš. Takmičenje u superteškoj kategoriji na programu je sutra, kada će Lampaš pokušati da osvoji zlato.

Foto: FB, privatna arhiva

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.