blank

Subotica raspisala tender za sanaciju deponije Aleksandrovačka bara

Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za sanaciju i rekultivaciju nesanitarne deponije Aleksandrovačka bara. Procenjena vrednost iznosi 322,8 miliona dinara.

blank
Foto: Antoine GIRET on Unsplash

Tenderom je, kako prenosi Beta, predviđena sanacija i prekrivanje deponije što, između ostalog, predviđa geodetske i pripremne radove, zemljane radove na iskopu skoro 300.000 kubika otpada i prebacivanju u okvire nove granice deponije, izgradnju nasipa oko deponije i niz drugih mera za oslobađanje deponije od gasa, među kojima je i nabavka i montaža kompaktnog postrojenja za spaljivanje deponijskog gasa.

Za rekultivaciju je potencijalnim izvođačima ostavljeno da biraju između dve varijante. Prva je upotreba skoro 105.000 kubika zemljanog materijala sa pozajmišta za nasip oko deponije, izravnavajući sloj i rekultivaciju.

Druga je prosejavanje postojećeg otpada koji je trenutno van novih granica deponije, gde bi se “teška frakcija”, nakon prosejavanja, upotrebila kao inertan zemljani materijal za izravnavajući sloj i rekultivaciju.

Rok za prijavu na tender je 4. jul, a detaljnije pogledajte OVDE.

Izvor: ekapija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas slavimo Vidovdan

Pravoslavni vernici danas, 28. juna obeležavaju jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan.   Mnoga mesta u Srbiji danas proslavljaju Vidovdan kao slavu, pa tako

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 29 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.