blank

Subotičani peške put Ostroga za obolelo dete!

Nikola Mrdaković, dečak iz Kragujevca, ima veliku podršku Subotičana koji su, da bi se sakupila sredstva za lečenje, pošli na put do Ostroga – pešice.

blank
Foto: Privatna arhiva

Ovaj zahtevan i težak hodočasni put trojica momaka, David Petrekanović, Uroš Nikolić i Leonid Vida prešli su sinoć, na svoje odredište. Upornost i istrajnost su pokazali kako bi svojim gestom skrenuli pažnju koja je neophodna Nikoli. Krenuli su iz Subotice, sa apelom za pomoć da se uplate sredstva za lečenje ovog obolelog dečaka.

Po rečima Davida Petrekanovića, put pun iskušenja, bio je bolan, naporan, ali je uz Božju pomoć, savladan.

“Kad smo došli na poslednjih nekoliko metara do Ostroga, krenuli smo da se smejemo, sreća nas je preplavila! Posle 16 dugih dana i 630 pređenih kilometara uspeli smo misiju da privedemo kraju! Kad smo stigli ispred kapije samo smo pali na kolena, poljubi pod, prekrstili se! To je jedan od najboljih osećaja koje sam doživeo!

Bol je prošla, sve smo zaboravili, samo su sreća i radost u nama, predivno! Želeo bih da se zahvalim u ime svih nas, Uroša, Leonida i mene, ljudima koji su nam izašli u susret, koji su nam pomogli, podržali nas, naučili nas nečemu novom. Naučili smo koliko nam je jaka vera u Boga, koliko je On svemoćan i da dalje postoje dobri ljudi. Slava Bogu i hvala” – istakao je David Petrekanović.

Povratak trojice Subotičana očekuje se u narednim danima, pa ćemo iz prve ruke saznati na kakva su sve iskušenja nailazili tokom svog puta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 31 stepen Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima,

Detaljnije »
blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 30 stepeni Celzijusa. Većina hronično obolelih osoba može očekivati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.