blank

Subotički “Krov nad glavom” učestvuje u odbrani doma porodice Tatari

blank

Članovi subotičke organizacije “Krov nad glavom” učestvovaće sutra u Novom Sadu u odbrani doma porodice Tatari, na Novosadskom putu 77.

– Pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije. Problemi počinju 1993. godine, kada Vodoprivredno društvo “Šajkaška” pokreće spor na Osnovnom sudu protiv Tefeka Tatarija koji on gubi. Jedan od službenika Šajkaške početkom 2000. nezakonito je preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik.

Njegovi naslednici tužili su porodicu Tatari 2013. godine, koja opet gubi spor. Pokrenut je postupak izvršenja. Viši sud je 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta, povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca, jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari. Od tada, pa do danas, Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa.

Dok porodica Tatari čeka pravdu na sudu, koji više od četiri decenije ne može da reši ovaj problem, javni izvršitelj Milan Uzelac, protiv kojeg je podneta krivična prijava, izbacuje porodicu Tatari na ulicu – kaže Bojan Francuski, aktivista organizacije “Krov nad glavom”. – Iako po sredi nisu Subotičani, smatramo da i mi iz Subotice u ponedljak treba da učestvujemo u odbrani ove porodice.

(Foto: Pixabay)

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.