blank

U subotičkom centru 274 migranta

blank

Od početka godine, 935 migranata osujećeno u pokušaju ilegalnog prelaska granice

U subotičkom centru za smeštaj migranata trenutno se nalaze 274 osobe, saznaje redakcija portala Subotičke.rs u Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije.

Prema podacima Uprave carina, od početka godine u pokušajima ilegalnog prelaska državne granice osujećeno je 935 migranata.

Carinici su samo u sredu, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom otkrili više od trideset ilegalnih migranata.

blank

Zahvaljujući mobilnom skeneru, carinici su u beloruskom kamionu, koji je prevozio grašak iz Srbije ka Rusiji, uočili tri ljudske siluete. Među kutijama smrznutog graška skrivala su se trojica mladića iz Avganistana.

U kamionu domaćeg prevoznika, koji je prevozio aluminijumske trake ka Nemačkoj, otkrivena su trojica migranata, a u nemačkom kamionu, koji je ka Austriji prevozio delove šinskih vozila, otlriveno je šest mlađih muškaraca bez ličnih dokumenata. U srpskom kamionu sa identičnim tovarom, čije je krajnje odredište takođe bila Austrija, pronađeno je sedam mladih migranta.

Potom su petorica slepih putnika pronađena kamionu čačanskih registarskih oznaka koji je prevozio roku ka Švedskoj. Trojica migranata skrivala su se u paletama metalne ambalaže koju je kamion novopazarskih registarskih oznaka prevozio iz Turske ka Češkoj. Joščetvorica migranta skivala su se u šleperu koji je iz Severne Makedonije krenuo put Nemčke.

Foto: Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.