blank

Učenici OŠ “Ivan Milutinović” učestvovali na NTC kvizu (VIDEO)

YouTube video

Prošle godine na takmičenju u Subotici, učenici OŠ “Ivan Milutinović” pobedili su na NTC takmičenju, a postignuti uspeh im je obezbedio učešče u trećoj sezoni NTC kviza koji se snimao u RTS studiju. Takmičili su se Dušan Spasojević (4b), Petra Bošnjak (4a), Staša Grbić (3a) i Momčilo Spasojević (2b), dok je rezervni tim bio Elena Abraham (4b), Lena Martinov (4b), Nina Krneta (4b) i Mila Đurović (4b).

Jednako uzbuđene i oduševljenje novim prilikama za učenjem imale su i učiteljice Slađana Marković Štetak i Zvezdana Ćirković koje su vodile decu na NTC takmičenje u Beograd.

blank
Foto: Subotičke.rs

NTC učenje predstavlja povezivanje različitih oblasti, promišljanje, analiziranje, pronalaženje odgovora drugačijim pristupom problemu, koristeći sva čula i praveći drugačije neuronske mreže i veze. Školsko učenje često se radi automatski, podaci se uče napamet, bez promišljanja i povezivanja. Tako naučeno gradivo se brzo zaboravlja, neprimenljivo je, ne uči decu da sami nađu rešenja, ne motiviše ih dovoljno da istražuju za novim idejama.

Budući učenici OŠ “Ivan Milutinović” će sigurno biti u prednosti od ostalih vršnjaka obzirom da će zahvaljujući svojim učiteljicama, od septembra učiti po NTC metodi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 27 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.