blank

Udišemo zagađen vazduh – kako promeniti ovu činjenicu? (VIDEO)

YouTube video

Zimski meseci poslednjih godina u Subotici ne donose sneg, čistoću i belinu. Ovde sneg nije padao u većim nanosima već dugo, klima se promenila pa tako retko kad možemo da uživamo u reskoj svežini zimskog vazduha. Čađ, smog, magla obavijaju grad u kome se 12 hiljada domaćinstava greje loženjem i predstavlja najvećeg zagađivača u zimskom periodu.

blank
Foto: Subotičke.rs

To su mahom domaćinstva koja su na periferijama grada, ali za sada bez alternative za grejanje tokom hladnih meseci.

Podatak koji kaže da se od posledica zagađenosti vazduha Srbija nalazi na prvom mestu po broju smrtnih slučajeva, poražavajuća je i potrebno je što pre učiniti nešto pod hitno kako bi se ova crna statistika promenila.

Beograd je odneo ubedljivu pobedu prošle zime, kao najzagađeniji grad u svetu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na tribini u Inspira habu, koja je održana juče, jedina tema je bila – Kakav vazduh udišu građani Subotice? Odgovor nije bio iznenadjujuć.

20 uređaja o merenju kvaliteta vazduha biće postavljeno na različitim lokacijama u gradu koje će pratiti i pripadajuća aplikacija.

Zašto je potrebno meriti ovakva zagađenja i šta možemo učiniti, svi zajedno, da udišemo čistiji vazduh pitanja su na koja se intenzivno traži odgovor.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 31 stepen Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.