blank

Sportske majice za učenike romske zajednice

U okviru programa „Prevencija napuštanja školovanja“ danas su u Osnovnoj školi „Matko Vuković“ dodeljene sportske majice za fizičko vaspitanje namenjene učenicima romske zajednice (od prvog do četvrtog razreda osnovne škole).

blank
Foto: SUBOTICA DANAS/Igor Preradović

„U oktobru mesecu smo, u okviru istog programa, dodelili udžbenike romskim učenicima iz socijalno ugroženih porodica. Nakon te dodele razgovarali smo sa predstavnicima škola, romskim koordinatorima i pedagoškim asistentima šta bismo mogli da uradimo još u okviru ovog programa, a da cilj bude poboljšanje položaja romskih učenika.

blank
Foto: SUBOTICA DANAS/Igor Preradović

Rezultat tog razgovora je današnja aktivnost, dodela sportskih majica za učenike romske zajednice. Dodeljeno je 329 majica za šta je opredeljeno 188.000 dinara“, istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja koji je dodao da je ovu aktivnost podržala i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu, pa su danas dodeljene i lopte za osnovne škole.

blank
Foto: SUBOTICA DANAS/Igor Preradović

Direktorica OŠ „Matko Vuković“, Mirjana Stevanović naglasila je da će majice za fizičko vaspitanje dobiti 29 učenika pomenute škole, kao i da je svaka vrsta pomoći veoma značajna. 

„Od 2014. godine pratimo prisutnost dece u školi i nastojimo da svake godine oko 700 dece uključimo u osnovne škole“, zaključio je Stevan Nikolić, gradski koordinator za romska pitanja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.