blank

Projektna nedelja u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” (VIDEO)

YouTube video

Tehnička škola “Ivan Sarić” poslednjih 16 godina organizuje Projektnu nedelju u kojoj učestvuju osnovci i srednjoškolci, a svoje umeće ovoga puta pokazala su i deca iz PU “Naša Radost”.

Ovo je manfestacija ideja, kreativnosti i pronalazaka koji mogu da pomognu široj društvenoj zajednici, a učestvuju timovi i pojedinci, učenici i profesori, predstavnici preduzeća kako bi prikazali svoje ideje, realizaciju i njihovu primenu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ljubica Bedeković, ispred Poslovnog inkubatora Subotica, kao jednog od organizatora istakla je da kod njih uspeh počinje i s toga oni podržavaju ovakve aktivnosti kako bi se potencijal mladih promovisao i usmeravao. Direktorka Poslovnog inkubatora je dodala kako su upravo ovi mladi zalog za budućnost svih nas.

Srđan Samardžić, ispred Gradske uprave istakao je da je znanje jedini resurs koji se korišćenjem uvećava, a cilj ovakve Projektne nedelje je da se prikaže znanje koje treba da se usavršava, poželevši svima što više uspešnih dana u karijeri i životu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nije krio ponos direktor škole Željko Rajčić, bio je zahvalan svima koji su učestvovali na pomoći pri organizovanju ovakvog događaja, pominjući i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Grad Suboticu, ali i firme poput Elemente, Bojsena, Elektroremonta, Norma grupe i mnogih drugih koji su učestvovali u realizaciji ove jedinstvene Projektne nedelje.

blank
Foto: Subotičke.rs

Kao u košnici, zujala je sala Tehničke škole. Veliki broj učenika iz osnovnih i srednjih škola šetalo je improvizovanim štandovima gde su mladi projektanti prikazivali svoje ideje, projekte, realizaciju. Od robotike, bitova, mehanotronike, programiranja, ali i razgovora, predavanja na teme ekologije, recikliranja, podizanja svesti – sve to i još mnogo više učenici su prikazali posetiocima.

Jedinstven koncept mogli smo samo pozdraviti i medijski podržati. Razgovarali smo sa mladim kreativcima, koji su i ovaj izazov savladali uspešno.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.