blank

Uhapšen jer je omogućio nelegalno taksiranje u Subotici

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila J.S. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

blank
Foto: Subotičke.rs

On se sumnjiči da je kao zaposleno lice za pravne poslove u oblasti saobraćaja u Gradskoj upravi Grada Subotica, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, za 15 preduzetnika i jedno pravno lice, uz neovlašćeno korišćenje poverenih pečata i faksimila, izdao rešenje za dobijanje dozvole za obavljanje taksi prevoza, kao i odobrenja, bez zakonskog osnova i mimo znanja nadređenih, saopštio je MUP.

Na taj način, kako se sumnja, taksi prevoznicima se omogućavalo da tim dokumentima prijave početak obavljanja taksi delatnosti, ugrade taksimetar, pribave tablice sa „TX“ slovima i tako nelegalno otpočnu prevoz putnika.

Kako se sumnja, J. S. nije vodio evidenciju o izdatim dozvolama taksi vozila i taksi vozača, zbog čega nije bila ažurirana baza taksi prevoznika, te je na taj način premašen propisan broj taksi prevoznika na teritoriji ovog grada.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »
blank

Malo i umereno oblačno

  Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 25 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.