blank

Ulična rasveta u skladu sa standardima Evropske unije

blank
Tokom narednih 13 godina, koliko traje garantni period, grad će, kako je navedeno, uštedeti više od milion evra

Preduzeće “Inviktus medija” saopštilo je da je staro i neefikasno javno osvetljenje u Subotici zamenjeno svetiljkama sa LED tehnologijom, zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva, zahvaljujući čemu će, kako je navedeno, tokom narednih 13 godina, koliko traje garantni period, grad uštedeti više od milion evra (983.954,83 evra bez poreza na dodatu vrednost).

Realizaciju uvođenja novog javnog osvetljenja obavila je firma „Smart enerdži investment Kft Budimpešta” sa podizvođačima „Rasvetom” iz Subotice i „HS endžiniringom” iz Novog Sada.

Novo osvetljenje je u proseku dvostruko bolje, navedeno je dalje u saopštenju. Garantovana ušteda električne energije tokom trajanja ugovora je 72,82 odsto. Poboljšana je energetska bezbednost i smanjena emisija ugljen-dioksida za oko 8,3 tona svake godine, navedeno je u saopštenju.

Svaka od LED svetiljki ima radni vek od 25 godina, što je skoro dvostruko više od trajanja ugovora. Ovim projektom, navedeno je u saopštenju, Subotica je dobila uličnu rasvetu u skaldu sa standardima Evropske unije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.