blank

Voz za Segedin krenuo jutros posle osam godina pauze (VIDEO)

YouTube video

Prvi voz na relaciji Subotica – Segedin krenuo je danas, posle više od sedam godina. Iz Segedina je jutos u 5 časova i 19 minuta krenuo voz ka Subotici, dok je iz Subotice voz krenuo u 6 izjutra. Segedinskim su doputovali mađarski ministar saobraćaja i građevinarstva Janoš Lazar koji je izjavio, pored toga da nikad ovako rano nije davao izjave medijima, ovo fantastično povezivanje dve prijateljske zemlje, kao i izgradnja puteva i železnica.

Sa naše strane, na palićkoj železničkoj stanici, ministar građevinarstva i saobraćaja Srbije Goran Vesić nije krio zadovoljstvo što su vozovi prijateljstva, kako ih je nazvao, ponovo krenuli posle osam godina. Vesić je u obilasku rekonstrukcije Železničke stanice u Subotici, prošle nedelje, već najavio, a što je i danas potvrdio, izgradnju železničke pruge Subotica – Baja, graničnog prelaza Horgoš, nastavak izgradnje ipsilon kraka kao i brzu saobraćajnicu Bački Breg kojom bi se rasteretio saobraćaj na ostalim graničnim prelazima sa Mađarskom.

blank
Foto: Subotičke.rs

Dr Balint Pastor istakao je da ovaj gest povezivanja znači život – za sve one koji rade u Mađarskoj ili studiraju, i za sve one koji žele da dođu za Srbiju. Gradonačelnik Stevan Bakić je istakao kako je ovo suštinsko povezivanje dve zemlje, ali i Evrope.

Puna cena vozne karte je 6,2 evra, odnosno 2.356 forinti, što po prosečnom kursu iznosi oko 740 dinara u jednom smeru.

Deca do 6 godina putuju besplatno, a u Mađarskoj u pola cene mogu da kupe kartu deca do 15. godina starosti, dok u Srbiji pravo na kupovinu karte u pola cene imaju deca do 14. godina starosti.

Može se i kupiti karta od 2 evra za bicikl, već prema kapacitetu mesta.

Voz će iz Subotice polaziti svakog dana u 6.37, 7.37, 13.37, 16.37 i 19.37 časova, voz za Suboticu polaziće iz Segedina svakog dana u 5:19, 8:58, 14:58, 17:58 i 21:43 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.