blank

Zaplena neprijavljene gotovine na Horgošu i Gradini

blank

Uprava carina saopštila je da je tokom praznika, na prelazima Horgoš i Gradina, zaplenjeno više od 96.000 evra, a interesantno je, kako je u saopštenju navedeno, da je deo neprijavljenog novca otkriven ispod uložaka u patikama koje je jedan od putnika nosio na sebi.

Na Horgošu je 3. januara 2022. godine, na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda dvojice iračkih državljana, koji su automobilom putovali iz Turske ka Nemačkoj, pronađeno ukupno 56.665 neprijavljenih evra.

Kada je putnicima vraćen dozvoljeni iznos gotovine, koju je bez prijavljivanja moguće preneti preko granice, uz potvrdu o pokrenutom prekršajnom postupku zadržano je nešto više od 36.000 evra.

Slučaj na Gradini otkriven je 4. januara 2022. godine nakon što je za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim su ka Turskoj putovala trojica austrijskih državljana.

Kod njih je tokom kontrole pronađeno ukupno 90.000 evra, a deo otkrivenog novca jedan od putnika krio je ispod uložaka u patikama koje je u tom trenutku nosio na sebi.

Nakon što je svakom putniku ponaosob vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka zadržana je suma od 60.000 evra.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.