blank

Završena “Dečja nedelja”, četrdesetoro učenika posetilo Gradsku kuću

blank

“Mi, stariji, pokazali smo vam da smo se kao pravi školski drugari oslonili jedni na druge i da nismo očajavali, nego smo suzbijali taj virus kako bismo vama obezbedili uslove da možete da se družite i da jedni pored drugih budete u svojim odeljenjima”, poručio je gradonačelnik đacima

Poslednjeg dana „Dečje nedelje“, tradicionalne manifestacije koja je ove godine održana pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“, po stihovima iz pesme „Dobar drug“ Jovana Jovanovića Zmaja, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je u Gradskoj kući četrdeset učenika subotičkih osnovnih škola, saopštila je Gradska kuća.

Nakon susreta sa gradonačelnikom koji ih je, u Velikoj većnici Gradske kuće, ukratko upoznao sa radom lokalnih institucija, deca su ispisala svoje želje na helijumskim balonima i zajednički ih pustili sa prostora kod Plave fontane.

„Vlada Republike Srbije je 2020. godinu proglasila godinom solidarnosti i saradnje. Sve aktivnosti bile su usmerene ka deci kojoj je bila potrebna solidarnost. Zato je i slogan ‘Dečje nedelje’ bio ‘Podeljena sreća dva puta je veća’. Nadam se da ste iz tog slogana  izvukli određene pouke, da ste  shvatili da je taj slogan i životna mudrost, i pouka za budućnost. Iako ste mali, nadam se da ćete razumeti i vašu odgovornost, pogotovo u ovoj godini koja je izuzetno teška, ne samo za Suboticu i Srbiju, nego za celo čovečanstvo. Vašim učiteljima i nastavnicima treba da pomognete da sprovedu mere zaštite od koronavirusa. Mi, stariji, pokazali smo vam da smo se kao pravi školski drugari oslonili jedni na druge i da nismo očajavali, nego smo suzbijali taj virus kako bismo vama obezbedili uslove da možete da se družite i da jedni pored drugih budete u svojim odeljenjima“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Prijemu dece subotičkih osnovnih škola u Gradskoj kući, upriličenom povodom završetka „Dečije nedelje“, prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, Miloš Nikolić, i sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.