blank

Životinje vraćene u prirodu

blank

Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić u saradnji sa Pokrajinskim Zavodom za zaštitu prirode i Javnim preduzećem “Palić – Ludaš”, sredinom prošlog meseca uspešno je u prirodu vratilo 21 životinju, među kojima su sive vetruške, jastrebovi, kukumavke, eje močvarice, male ušare, orlovi mišari i vetruške.

Životinje se tokom cele godine donose u prihvatilište na lečenje i rehabilitaciju, sa nadom da će se oporaviti i osposobiti da nastave samostalan život u prirodi.

Sive vetruške su strogo zaštićena vrsta. U prihvatilište su donete dve jedinke ove vrste. O obma su brinule koordinatorka prihvatilišta Andrijana Tot i timariteljka Marija Sente.

Nakon što su pregledane i obeležene, puštene su u prirodu na slatinama Kapetanskog rita, u blizini mesta koje trenutno nastanjuje kolonija od stotinak jedinki iste vrste.

Foto: Zooploški vrt

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.