blank

ZLF Subotica: Korumpirana povezanost gradske uprave, građevinskih inspektora i ‘investitora’

U saopštenju Gradskog odbora Zeleno – levog fronta izražava se sumnja na povezanost gradske uprave, građevinskih inspektora i “investitora”, koji poziva tužilaštvo da ispita ovu povezanost.

blank
Foto: ZLF

ZLF Subotica predlaže moratorijum na izdavanje građevinskih dozvola za stambene zgrade, na period od 12 meseci, obrazlažući ovaj predlog “sumnjom na korumpirane veze javnih službenika i građevinskih inspektora koji za ‘investitore’ krivotvore dokumente za sticanje lične materijalne koristi”.

Ističe se u saopštenju da su “na primedbe, prijave i žalbe za nekoliko nelegalnih objekata, krivotvoreni dokumenti koji ne prikazuju činjenično stanje”.

“Neplanska gradnja postala je pravilo i vidljiva je u svim delovima našeg grada i preti da ugrozi kvalitet života Subotičana.

Dodatno, osuđujemo odluku Komisije za planiranje da isključi zainteresovane građane i medije sa javne sednice komisije. Smatramo da takav potez dodatno produbljuje nepoverenje i budi sumnju da javni službenici ne rade u interesu građana” – kaže se u saopštenju za medije ZLF Subotica i ujedno se obaveštavaju građani koji su zainteresovani za ovu temu, a nisu mogli da prisustvuju javnoj sednici komisije, da danas od 17 do 19 časova na adresi Branislava Nušića 2a mogu da dobiju sve neophpdne informacije o PDR za deo MZ ,,Centar II”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 36 stepeni Celzijusa. Osobama sa respiratornim i srčanim tegobama

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.