blank

Zvanično usvojene odluke o olakšicama za privrednike

blank

Gradsko veće je na današnjoj, devetnaestoj, sednici donelo odluke o merama pomoći pravnim licima i privrednicima kojima je poslovanje bilo otežano ili uskraćeno usled propisanih mera Vlade Srbije radi suzbijanja epidemije kovida 19.

Prema odlukama Gradskog veća, ugostitelji i drugi privrednici biće oslobođeni od plaćanja izvornih lokalnih javnih prihoda, i to naknade za korišćenje javne površine za postavljanje stolova i stolica, odnosno letnje bašte, ispred svog poslovnog prostora, za period 1. aprila do 31. maja 2021. godine u visini od 100% iznosa naknade, a za period od 1. juna do 31. avgusta 2021. godine u visini od 50% iznosa naknade. Oni će biti oslobođeni naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine, za period od 1. aprila do 30. juna 2021. godine u visini od 50% iznosa naknade, kao i komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, za period od 1. aprila do 30. juna 2021. godine u visini od 50% iznosa takse.

Kako je navedeno, pravna lica i preduzetnici u roku od trideset dana od dana stupanja na snagu ove Odluke mogu podneti zahtev Sekretarijatu lokalne poreske administracije za otpis izvornih lokalnih javnih prihoda.

Sekretarijat lokalne poreske administracije će u postupku odlučivanja po zahtevima primenjivati norme Zakona o opštem upravnom postupku i o zahtevu će odlučivati rešenjem. U roku od petnaest dana od prijema rešenja, moguće je priložiti žalbu Gradskom veću Grada Subotice.  Navedeno je da Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu Grada Subotice“.

Na današnjoj sednici Gradskog veća odlučeno je i da zakupci poslovnih prostora u svojini Grada Subotice, kojima je merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje i suzbijanje kovida 19 u prethodnom periodu ove godine bilo zabranjeno obavljanje delatnosti, budu oslobađeni od plaćanja 50% zakupnine sa pripadajućim PDV-om za poslovne prostore od 1. aprila do 30. juna 2021.godine.

Prema ovoj Odluci, zakupci koji su oslobođeni plaćanja dela zakupnine zadužiće se za celokupan iznos režijskih troškova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.