blank

Potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i UAE u naredna tri meseca

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da će danas kolegama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) predati komentare na nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini i da očekuje da će on biti potpisan u naredna tri meseca.

blank
Foto: Piksabej

Ona je dodala da u ovom trenutku ukupna trgovinska razmena dve zemlje nije skromna, ali je ispod onoga što su potencijali obe zemlje.

Brnabić je podsetila da su Srbija i UAE u maju prošle godine potpisali sporazum o saradnji i da će ono što se danas radi rezultirati mnogo uspešnijim rezultatima u privrednoj saradnji dve zemlje.

Ministar telekomunikacija i informisanja Srbije Mihailo Jovanović je naglasio da se sa partnerima iz UAE radi na digitalizaciji i razvoju veštačke inteligencije i bioinformatike.

Podsetio je da se u Srbiji radi na izmenama Zakona o strancima koji bi olakšao ulazak stranaca u Srbiju, gde bi oni preko portala eUprava za nekoliko sati mogli da dobiju odgovarajuću vizu ili dozvolu za boravak u zemlji. Jovanović je kazao da će se primeniti iskustvo iz Emirata za otvaranje servisnog centra za građane.

Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.