blank

Cena kvadrata u Subotici u novogradnji iznosi oko 1.500 evra

Prema najnovijim podacima sa sajta 4zida.rs, prosečna cena stanova u Subotici, kako u starogradnji tako i u novogradnji, zadržava stabilnost. Kvadrat stana u starogradnji se kreće oko 1.200 evra, dok za novogradnju iznosi oko 1.507 evra.

blank
Foto: Kalman Nemet on Unsplash

Ovi podaci reflektuju blagi pad cena u odnosu na prethodnu godinu. Sa više od 800 oglasa za stanove i 950 oglasa za kuće na istom sajtu, potencijalni kupci imaju širok spektar opcija.

Prosečna cena kuća u Subotici je oko 630 evra po kvadratu, pri čemu se cene kreću u opsegu od 290 do 970 evra, u zavisnosti od lokacije i stanja objekta. Najtraženiji delovi grada su oni blizu centra: Novi grad, Kertvaroš, Teslino naselje i Željezničko naselje.

Kuće u okolini Subotice se mogu ponekad naći i za 16.000 evra, koliko trenutno iznosi jedna kuća od 84 kvadrata u naselju Stari Žednik sa placem od 10 ari a najskuplje koštaju i više od 400.000 evra kao jedna 2-etažna kuća koja se prodaje u centru Subotice.

blank
Foto: Subotičke.rs

Interesantno je i prosečno vreme prodaje stanova u starogradnji koje iznosi 34 dana i duplo je kraće od onog u Novom Sadu ili Zrenjaninu. Ova brzina prodaje sugeriše na kontinuiranu aktivnost na tržištu, dok kupci brzo reaguju na dostupne ponude i pokazuje koliko je sama nekretnina atraktivna ali i koliko je na nekoj lokaciji visoka potražnja.

Na visoku tražnju na pojedinim lokacijama utiču i neki ekonomski faktori – otvaranje novih radnih mesta, fabrika ili predstavništva firmi.

Izvor: 4zida

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.