blank

Da li je Imlek prevario potrošače – ista „kravica“, a mleko uvozno

Rafovi u Srbiji puni su domaćeg mleka, ali i uvoznog. Najveći domaći prerađivač mleka, kompanija Imlek, odlučila se da pored svojih pakovanja, građanima ponudi i uvozno mleko.

blank
Foto: Skrinšot

Ali da ih pritom ne obavesti o tome da se zapravo radi o uvoznom mleku, koje je, prema navodima medija, – iz Poljske. Zaštitnici prava potrošača kažu da je Imlek tim potezom prevario svoje potrošače.

Na prvi pogled domaće prepoznatljivo pakovanje Moja kravica mleka, međutim…

Jedno je poreklom iz Republike Srbije dok je drugo poreklom iz Evropske unije – sve to piše sitnim slovima na deklaraciji koju građani ne čitaju.

Može se smatrati da su građani prevareni, jer je zloupotrebljen brend Moja kravica time što je kupac obmanut i misli da kupuje domaći proizvod, objašnjava nam zaštitnica prava potrošača.

„Bez obzira što je deklaracija ispravna ne može se informacioni horizont potrošača ograničiti samo na sadržinu deklaracije. Dakle zakon o oglašavanju propisuje da oglasna poruka mora biti jasna, tačna, nedvosmislena, da ne sme potrošača da dovede u zabludu u pogledu i porekla proizvoda“, kaže Vesna Perinčić.

N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.