blank

Država se zbog Nacionalnog stadiona kod dve banke zadužuje za 190 miliona evra

Za izgradnju linijske infrastrukture za Nacionalni stadion, Vlada planira da se zaduži oko 190 miliona evra kod Banke Poštanska štedionica i Unikredit banke, prenosi eKapija.

blank
Foto: Fudbalski Savez Srbije

Kako se vidi u predlogu dva zakona koje je Vlada uputila u skupštinsku proceduru, predviđeni su krediti od po 11,2 milijarde dinara sa rokom dospeća od devet godina, uključujući period počeka od dve godine, uz otplatu glavnice u 14 jednakih rata, piše eKapija.

Pipremne projektantske radove za izgradnju linijske infrastrukture izvodiće kompanija „Pauer Čajna“ (Power Construction Corporation of China Ltd), sa kojom je krajem aprila Vlada potpisala ugovor.

Izgradnja linijske infrastrukture, kako se navodi u predlogu zakona obuhvata saobraćajne površine, putne objekte, mostovske konstrukcije, hidrotehničku infrastrukturu, energetsku infrastrukturu, telekomunikacionu infrastrukturu, gasne i termotehničke instalacije, instalacije i uređaje za PP zaštitu, parterno uređenje i ozelenjavanje, kao i ostale nepomenute instalacije i uređaje.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu odobreno je zaduživanje za ovaj projekat u iznosu do 190 miliona evra.

Vlada je u maju prošle godine projekat izgradnje linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajima na teritoriji gradske opštine Surčin, proglasila projektom od posebnog značaja, podseća eKapija.

Izvor: eKapija, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.