blank

„Ekstra je! Budi inženjer!“ – poručuju sa Visoke tehničke škole (VIDEO)

YouTube video

Pod sloganom „Ekstra je! Budi inženjer!“ Visoka tehnička škola budućim studentima nudi širok program obrazovanja iz osnovnih i master strukovnih studija oblasti elektrotehnike, informatike, inženjerskog menadžmenta, mašinstva, mehatronike i informacionih tehnologija.

Takođe, ova obrazovna institucija se trudi da za svoje studente organizuje niz zanimljivih predavanja na različite teme kako bi ih najbolje pripremila za život nakon studija, traženje posla, ali i stvorila konekcije iz različitih oblasti kako bi se studenti lakše odlučili za nastavak obrazovanja ili zaposlenje.

blank
Foto: Subotičke.rs

Visoka tehnička škola učestvuje u raznim programima razmena, kako za studente tako i profesore. Ovih nedelja su tako delegacije iz Severne Makedonije i Crne Gore u oviru programa Reload posetile Suboticu, gde su se upoznali sa radom subotičke visokoobrazovne ustanove.

Priliku da upoznaju Suboticu, njene potencijale, kao i sagledaju rad VTŠ-a imali su i profesori iz Azerbejdžana i Alžira, koji su u našem gradu bili u okviru programa Erasmus. Da se u svet ne mora otputovati da bi se širili vidici i naučilo nešto novo, pokazali su nam ovoga puta i profesori iz gostujućih država koji nisu krili oduševljenje onim što su videli.

blank
Foto: Subotičke.rs

Dr Livia Sedmina koordinator za međunarodnu saradnju i profesor dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošu i rad sa studentima, bili su zaduženi za gostujuće profesore.

Predavanja ceo jedan semester sluša i student iz Alžira koji radi na svojoj master tezi, pod mentorstvom prof. dr Piroške Stanić Molcer.

Priliku za sticanje znanja i oblasti koje postaju neizostavni deo naših života, ali i studiranje u svom gradu, daje upravo Visoka tehnička škola koja, sa svojim savremenim laboratorijama u navedenim oblastima, opremom i kadrom nimalo ne zaostaje za vodećim sličnim školama ili fakultetima u državi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 21 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.