blank

Istraživanje: U Srbiji 40 odsto mladih želi troje i više dece

Mladi uprkos svim izazovima imaju tradicionalna i zdravorazumska razmišljanja o porodici, budući da dve trećine ispitanika brak svojih roditelja doživljava skladnim, a nešto više od pola ispitanika bi želelo da ima porodicu sličnih vrednosti iz koje potiču. Roditelji kod većine mladih su ključni u donošenju odluka u životu, navodi se u saopštenju.

blank
Foto: Pixabay

Gotovo svi mladi žele decu i to bar dvoje, dok je njih 40 odsto odgovorilo da želi da ima troje i više dece. Njih 80 odsto bi da se ostvari kao roditelj pre 30 godine, 90 odsto misli da su najbolje godine za brak do 30 godine, a za 82 odsto ispitanika asocijacija za dete je radost.

U istraživanju je bilo obuhvaćeno 2.456 učenika trećih i četvrtih godina srednjih škola iz Vojvodine, Beograda, Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije i sa Kosova i Metohije.

Cilj istraživanja jeste sagledavanje stavova mladih o braku, porodici i reproduktivnom zdravlju, što će biti polazna osnova prilikom donošenja novih mera i strategija Ministarstva za brigu o porodicu i demografiju, ukazuje se u saopštenju.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poskupeo benzin!

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do petka, 19. aprila. Litar evrodizela će danas od 15 sati do sledećeg petka u isto vreme

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.