blank

Izabran predsednik Skupštine AP Vojvodina

Poslanik pokrajinskog parlamenta Momo Čolaković, ispred Poslaničkog kluba “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, izabran je za novog predsednika Skupštine Vojvodine, nakon smrti prethodnog predsednika i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, koji je nedavno preminuo.

blank
Foto: Marcos Luiz Photograph on Unsplash

Poslanici pokrajinskog parlamenta većinom glasova imenovali su novog predsednika skupštine APV koji je najstariji poslanik poslaničke grupe ‘Aleksandar Vučić- za našu decu’.

Ištvan Pastor je preminuo 30. oktobra, i to u trenutku kada su već bili najavljeni vanredni pokrajinski izbori za 17. decembar, a po statutu APV pokrajinske izbore može da raspiše samo predsednik pokrajinskog parlamenta.

Uoči početka sednice novinarima se obratio predsednik poslaničke grupe SVM Bojan Bagi, koji je u ime svih poslaničkih grupa obavestio da iz poštovanja prema bivšem predsedniku Ištvanu Pastoru neće biti rasprava ni o jednoj tački dnevnog reda, nego će skupstina samo usvojiti predložene tačke.

Glasaće se danas, između ostalog, o izbornom rebalansu vojvođanskog budžeta, kojim se obezbeđuje neophodnih 385,5 miliona dinara za pokrivanje troškova održavanja vanrednih pokrajinskih izbora i kampanje.

Takođe, na dnevnom redu su i izbor novog sastava Pokrajinske izborne komisije, odnosno Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Na dnevnom redu neće se naći tačka o samoraspuštanju aktuelnog saziva, što je nužan preduslov za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Krajnji rok za to je 16. novembar, jer predizborna kampanja najkraće može da traje 30 dana.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.