blank

Izložba slika Mileta Tasića (VIDEO)

YouTube video

Priču o Miletu Tasiću nemoguće je svesti na nekoliko televizijskih minuta, obzirom da se zna da je Tasić neizostavni deo kulturne subotičke scene. Njegovo znanje i rad protkani su kroz likovnu, književnu – jednom rečju, stvaralačku umetnost koja traje kroz decenije. Dokaz za to je izložba slika koje je Mile Tasić uradio povodom 200 godina od Prvog srpskog ustanka, pre tačno dvadeset godina.

Obrisi Hrama Svetog Save i Karađorđa, kroz tri boje, aktuelni su i posle dvadeset godina od prve postavke, druge u Aranđelovcu, treće u Kragujevcu, po jednoj izložbi u svakoj dekadi. Od danas je možete pogledati u Fondaciji „Danilo Kiš“.

blank
Foto: Subotičke.rs

Retko se desi prilika da posmatrate umetnika kako pažljivo postavlja svoja dela. Prilika je takva da razgovarate sa njim o različitim temama. Obzirom da je Mile autor jedne emisije koja decenijama postoji na lokalnoj televiziji, jasno je da je širok spektar umetnika sa kojima je uvaženi poznavalac kulturnih dešavanja razgovarao.

Važno je naučiti nešto od njega što sam zapazila: ta radost, životni optimizam i uživanje u umetnosti ključ su zadovoljstva i sreće kojima Mile zrači. Radujem se njegovim projektima koji dolaze – biće to još jedna sjajna priča.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.