blank

Kažnjeno 718 pešaka i 3.830 vozača

Nepropisna upotreba mobilnog telefona je jedan od glavnih uzroka odvlačenja pažnje u saobraćaju, koje može imati kobne posledice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

blank
Foto: Unsplash

Kako se navodi u saopštenju MUP, tokom akcije „Fokus na putu“, u organizaciji Roadpola, koja je tokom prošle sedmice sprovedena na putevima u Srbiji, 3.830 vozača je sankcionisano zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona, 94 pešaka zbog nepropisne upotrebe audio uređaja i 624 pešaka zbog korišćenja slušalica u oba uha.

„Smanjena pažnja kod učesnika u saobraćaju povećava rizik od saobraćajne nezgode od 4 do 20 puta, a od početka godine, pripadnici Uprave saobraćajne policije sankcionisali su više od 40.000 vozača zbog nepropisne upotrebe telefona i oko 3.000 pešaka zbog nepropisne upotrebe telefona ili audio uređaja“, objavio je MUP na Instagramu

Vozačima i pešacima su poručili – „Ne dozvoli da sledeći poziv bude poziv za pomoć, fokusiraj svoju pažnju na svoju bezbednost“.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Kažnjeno 718 pešaka i 3.830 vozača”

  1. Пешака казнити што има слушалице у ушима. То нигде још нисам видео. Опасије је када пешак буљи у телефон и куца поруке док пешачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.