blank

Magločistač: Zidar imenovan za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola

Pavle Lužaić iz Pačira postavljen je 14. februara ove godine za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola za oblast poljoprivrede, zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja, piše Magločistač.

blank
Foto: Pixabay

Lužaić je inače bio odbornik u Skupštini opštine Bačka Topola ispred liste “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, a ostavku je podneo 9. februara, što je Odbor za administrativno-mandatna pitanja utvrdio 13. februara.

Srpska radikalna stranka (SRS) je na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2020. godine, u Bačkoj Topoli osvojila 440 glasova, na osnovu čega joj je bio dodeljen jedan mandat.

Pavle Lužaić je ispred ove stranke bio i kandidat za narodnog poslanika na listi “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, na 66. poziciji, a uz njegovo ime kao zanimanje bilo je navedeno – “KV zidar”.

Kako se, između ostalog, navodi u Rešenju o postavljanju pomoćnika predsednika opštine za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja, objavljenom u opštinskom Službenom listu 24. februara ove godine, njegovi zadaci će biti da predlaže projekte od značaja za opštinu u oblasti agrara i zaštite životne sredine, sačinjava mišljenje u vezi sa pitanjima koja su od značaja za ove oblasti, kao i da pokreće inicijativu za rešavanje tih pitanja.

Takođe, njegov posao će biti i izdavanje uputstava pri rešavanju pitanja iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine i davanje mišljenja o načinu rešavanja problematike u vezi sa konkretnim subjektima u oblasti agrara i zaštite životne sredine, kao i saradnja sa svim organima i institucijama koje raspolažu podacima neophodnim za obavljanje poslova iz njegove nadležnosti.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Magločistač

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Zaštita lubenice

Usevi lubenica se u zavisnosti od vremena rasađivanja i skidanja zaštitne folije nalaze u različitim fazama razvoja listova, preko formiranja sporednih stabala, pa do različitih

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.